Пятница, 19 апреля, 2024
Власть
28.09.2020

Комітет ВР з охорони здоров’я підготував понад 200 правок до проекту бюджету — Радуцький

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичного страхування і медичної допомоги в понеділок розгляне проект закону «Про державний бюджет на 2021 рік», розповів керівник комітету, народний депутат фракції «Слуга народу» Михайло Радуцький. Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«20-го числа (жовтня — ІФ) швидше за все розглядатимемо (бюджет — ІФ). Наш комітет сьогодні розглядає те, що нас не влаштовує в системі фінансування охорони здоров’я. О 15:00 сьогодні наш комітет розглядає. У нас дуже багато правок, понад 200, мені здається», — сказав Радуцький журналістам у понеділок перед засіданням погоджувальної ради Верховної Ради.

Голова комітету з питань здоров’я нації відзначив низку змін, на яких наполягає його комітет. «По-перше, вимагаємо виконання закону України «Про державні фінансові гарантії», тому що бюджет повністю не відповідає цьому закону. І також збільшення, а в деяких випадках — і взагалі фінансування, лікування орфанних захворювань — у бюджеті взагалі цього немає», — сказав він.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що зарплата медиків після проходження інтернатури має становити 20-25 тис. грн. «Встановлення цих доплат — це лише перший крок. Зарплата лікаря, який прийшов після інтернатури, має починатися з 20-25 тис. грн. Звісно, це важко зробити одномоментно. Проте вважаю, що з 1 січня 2021 року заробітна плата медичних працівників повинна збільшитися радикально. Саме над цим ми працюємо, саме так ми будуємо наразі свої бюджетні запити», — наголосив у серпні Максим Степанов.

Як зазначив у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» Михайло Радуцький, виконати обіцянку міністра охорони здоров’я з тим проектом бюджету, який подало Міністерство фінансів, неможливо. «Це неможливо, але для того, щоб це зробити, сьогодні ми й намагаємося змінити бюджет», — сказав нардеп.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.