Четверг, 28 марта, 2024
Киевские новости
29.09.2020

Конопелько Микола: Київ потрібно розвивати через призму здо ров’я його мешканців

Кандидат у депутати до Київської міської ради від партї «Слуга народа» під номером 2 у Дарницькому районі Києва Конопелько Микола впенений, що будувати політику міста потрібно лише через призму здоров’я його мешканців.

Нещодавно, Конопелько Микола та доктор Комаровський започаткували соціальну ініціативу «Здорове місто». В ній вони чітко представил шляхи вирішення проблем сучасних мегаполісів та головні напрямки розвитку здорового міста. «Принципи нашої з доктором Комаровським ініціативи “Здорове місто” не тільки можливо, а й потрібно впроваджувати у Києві!», — впевнений Конопелько Микола.

Саме про це йде мова на офіційній сторінці неурядової організації «Здорове місто».
«Киянам доводиться часто витрачати життя на затори, очікування транспорту на зупинці, пошук парковки. А тим часом повітря забруднюється шкідливими викидами, і ми цим дихаємо. Наші діти також цим дихають», – констатують засновники соціальної ініціативи «Здорове місто» Конопелько Микола та Доктор Комаровський.

Як це змінити? Чи можливо це змінити взагалі? Так, відповідає «Здорове місто»:

  • Вулиці наших міст потребують комплексного переосмислення:
  • Продумана дорожня розмітка, встановлення датчиків в світлофорах, завдяки яким регулюється потік пішоходів та автівок.
  • Розробка чіткого плану розбудови велоінфраструктури у місті та його втілення протягом найближчих 5 років.
  • Хороше освітлення, зелені насадження, цікавий дизайн — це додаткові переваги для фізичної активності. Навіть покриття в парку має значення. Наприклад, для бігу та прогулянок – це покриття з дрібним відсівом.
  • Розробка та впровадження нової стратегія екологічного та безпечного громадського транспорту, який має працювати на екологічному паливі.
  • Розвиток інфраструктури для паркування приватних автомобілів на в’їзді в місто, розвантаження центральних вулиць міста від приватних автівок.
  • Треба покласти край практиці, коли водійські права отримують люди, що зловживають алкоголем. Має бути налагоджений облік цих людей та обмін даними між регіонами.
  • Транспорт повинен не забирати життя, а продовжувати (місто для пішоходів, місто для велосипедистів)! Це одна з цілей соціальної ініціативи «Здорове місто».

Для того, щоб так воно було, у владі міста мають бути люди, які ухвалюють усі рішення з огляду на вплив на здоров’я. Але влада міста не буде турбуватися про наше здоров’я, якщо ми, городяни, від неї цього не вимагаємо. Згодні? Тоді приєднуйтесь до ініціативи «Здорове місто».
“Здорове місто” – це соціальна ініціатива про головне в житті. Про здоров‘я!
Більше деталей про “Здорове місто” тут.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.