Вторник, 23 апреля, 2024
Власть
30.09.2020

Конопелько Микола розкрив принципи соціальної ініціативи «Здорове місто»

Більшість вулиць столиці потребують переосмислення в рамках програми «Здорове місто».
Про це на своїй офіційній сторінці заявив кандидат до Київради від партії «Слуга Народу», громадський діяч Конопелько Микола.

«Принципи нашої з Доктор Комаровський ініціативи «Здорове місто» не тільки можливо, а й потрібно впроваджувати у Києві! – стверджує кандидат. – Я іду у Київраду саме задля того, щоб будувати політику міста через призму здоров’я його мешканців».

Громадський діяч пропонує готові рішення щодо інфраструктурного переосмислення в Києві:
Продумана дорожня розмітка, встановлення датчиків у світлофорах, завдяки яким регулюється потік пішоходів та автівок.
Розробка чіткого плану розбудови велоінфраструктури у місті та його втілення протягом найближчих 5 років.
Хороше освітлення, зелені насадження, цікавий дизайн – це додаткові переваги для фізичної активності. Навіть покриття в парку має значення. Наприклад, для бігу та прогулянок – це покриття з дрібним відсівом.
Розробка та впровадження нової стратегії екологічного та безпечного громадського транспорту, який має працювати на екологічному паливі.
Розвиток інфраструктури для паркування приватних автомобілів на в’їзді в місто, розвантаження центральних вулиць міста від приватних автівок.
Це лише частина ініціатив щодо покращення життя в столиці, про інші можна довідатися тут.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.