Пятница, 26 апреля, 2024
Власть
01.10.2020

Конопелько Микола: Якісні простори міста з відповідною інфраструктурою повинні стати складовою стратегії розвитку Києва

Кандидат у депутати до Київської міської ради від партї «Слуга народа» під номером 2 у Дарницькому районі Києва Конопелько Микола переконаний, що розвивати місто потрібно лише крізь призму здоров’я його мешканців.

Нещодавно, Конопелько Микола та доктор Комаровський започаткували соціальну ініціативу «Здорове місто». В ній вони чітко представили шляхи вирішення проблем сучасних мегаполісів та головні напрямки розвитку здорового міста. «Принципи нашої з доктором Комаровським ініціативи “Здорове місто” не тільки можливо, а й потрібно впроваджувати у Києві!», — впевнений Конопелько Микола.

Відкриті простори міста (площі, парки, пішохідні вулиці, водойми) — це місця, які дають можливість городянам відпочити, займатися спортом, провести час з близькими на свіжому повітрі. А за умови відповідної інфраструктури, простори стають місцем, де люди, хочуть витрачати кошти на своє дозвілля. Тим самим, вони інвестують кошти в розвиток цього простору та свого міста.

Наприклад, човен, який ви можете взяти на прокат біля озера, виконує одразу кілька корисних функцій. Він дає вам можливість провести час з близькими, отримати позитивні емоції від прогулянки. Цей човен дає можливість розвивати локальне підприємництво, а податки йдуть у міський бюджет, і звідти — на підтримку чистоти озера, на розвиток міста.

Та чи захочеться брати на прокат човен, що виглядає занедбаним? А якщо озеро забруднене? А якщо у вечірній час біля озера немає освітлення? Певно, що не захочеться, а прогулянку доведеться відкласти.

Якісні простори міста, обладнані відповідною інфраструктурою повинні бути складовою стратегії розвитку сучасних великих міст.
Вони впливають на екологію, на якість та рівень життя, на здоров’я мешканців та зростання економіки міста.

Розвиток якісних просторів міста — одна зі складових програми соціальної ініціативи «Здорове місто».
«Для того, щоб відкриті простори міста сприяли зростанню щастя і здоров’я городян, у владі міста мають бути люди, які ухвалюють усі рішення з огляду на вплив на здоров’я.

Але влада міста не буде турбуватися про наше здоров’я, якщо ми, городяни, від неї цього не вимагаємо. Згодні? Тоді приєднуйтесь до ініціативи «Здорове місто»», — закликав киян засновник «Здорового міста» Конопелько Микола.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.