Четверг, 28 марта, 2024
Власть
01.10.2020

Зеленський заявив, що Україна розвиватиме атомну енергетику, незважаючи на протидію багатьох країн

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україна розвиватиме свою атомну енергетику, добудовуватиме АЕС в Україні, незважаючи на протидію багатьох країн. Повідомляє Інтерфакс Україна.

«Є стратегія розвитку атомної енергетики в Україні та добудови АЕС в Україні. Це обов’язково робитимемо. У нас все-таки десь 51-52% генерація в Україні — це «атомка». Найдешевший вид електроенергії для українців, для споживача, тому ми це розвиватимемо. До речі, усі це вже бачать. Ми розуміємо, що якщо професіонали будують, а держава працює над безпекою АЕС, то нічого не загрожує ні природі, ні клімату. Це безпечний вид електроенергії», — сказав він на брифінгу в Рівненській області в четвер.

Зеленський зазначив, що Україна має всі можливості бути в питанні атомної енергетики однією з перших і в Європі, і у світі.

«Я розумію, що проти «атомки» працюватиме багато країн, багато країн. Щоб повністю знищити «атомку» в Україні, а ми її навпаки захищатимемо», — заявив він.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.