Четверг, 25 апреля, 2024
Новости
02.10.2020

«Слуга народу» знайшла Дубінському нове заняття

Нардеп і колишній телеведучий Олександр Дубінський у 2013 році займався створенням антимайданівських фейків на замовлення найближчого оточення ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на розслідування Bihus.Info

«Журналісти отримали доступ до переписок, що датовані груднем 2013 – лютим 2014 рр. Учасниками переписки найімовірніше є Олександр Дубінський, очільниця холдингу «Вєсті» та цивільна дружина ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка Ольга Семченко, а також ексголовред «Вєстєй» Ігор Гужва. Основна тема обговорень – планування заходів, що можуть дискредитувати Революцію Гідності». 

20 грудня 2013 року Дубінський надіслав очільниці «Вєстєй» лист з назвою «Предложения по информационной кампании «Майдан меньшинства». Йдеться про план з 20 заходів, які мають дискредитувати Майдан.

Загальна вартість плану близько 500 тисяч доларів плюс орієнтовно 100 тисяч доларів на непередбачувані витрати. Його гонорар як координатора мав складати 10%.

 
 

Зокрема, Дубінський пропонує реалізацію фейку про «повій на Майдані». Основа ідеї – привезти на Майдан повій з київських околиць, посадити в конкретній точці на Хрещатику, розповісти їм, що саме потрібно говорити, а журналісти Дубінського мають зняти і поширити відео в Інтернеті.

Далі міліція повинна «накрити» бордель і дати коротку аналітику щодо того, що протест перетворився на центр розпусти.

Так, 26 грудня 2013-го з’явилося відео, його опублікувала тодішня журналістка програми «Гроші» (1+1) Ярослава Коба. Сам Дубінський також поширив ролик «Проститутки Майдан» у себе на фейсбук-сторінці.

 

Наступного дня, 27 грудня, вийшов матеріал Вячеслава Веремія в газеті «Вєсті» «Проститутки с Окружной перебрались на Майдан».

Далі міліціонери постановочно «закрили бордель для майданівців». При цьому секс-працівниці охоче розповідали на телекамери, що обслуговують саме майданівців.

Журналісти розпізнали фейк і вкид. Зокрема, Сергій Лещенко повідомив, що на одному з популярних телеканалів йому розповіли: «керівництво отримало вказівку від «смотрящих» за медіа при Клименку та Захарченку запускати нову тему проти ЄвроМайдан: повії зі стрічками ЄС розповідають, як до них стали масово ходити клієнти з Майдану».

Коба пояснила, що у той час тільки прийшла на 1+1 і не розуміла, що і для кого знімає.

Дубінський підтвердив журналістам, що досі користується цією поштою, однак заперечив, що вів з неї обговорення кампанії проти Євромайдану в інтересах Клименка.

Інформацію журналістів він назвав «нісенітницею».

Дубінський у FB: «Бродячий фейкомет Бігус, передчуваючи публікацію вбивчих для нього документів, вирішив діяти на випередження і зліпив якусь нісенітницю про те, як Дубинський нібито боровся з Майданом у 2013 році. Намальовані скріни повідомлень з’явилися у розкрадача донатів через 7 років після подій Майдану».



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.