Пятница, 29 марта, 2024
Новости
02.10.2020

Луганські пожежі локалізовано, але постраждали до 400 будинків, — Шмигаль

Прем’єр міністр України Денис Шмигаль повідомив, що масштабні пожежі на Луганщині локалізовано і населеним пунктам вже нічого не загрожує.

Повідомляє українська правда з посиланням на МВС щодо поїздки Шмигаля, першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового та голова ДСНС Миколи Чечоткіна на Луганщину

 «Від пожеж на Луганщині постраждали близько 19 тис. гектарів лісових насаджень, кілька населених пунктів, від 250 до 400 будинків. Пожежі локалізовані, населені пункти захищено».

Водночас, за словами Ярового, в рамках кримінальних проваджень розглядається декілька версій причин пожеж: підпали, злочинна діяльність, наслідки сильного вітру та відсутність дощу протягом 4 місяців.

На місці пожеж продовжують працювати понад 2,5 тисяч осіб і авіація ДСНС – 3 літаки АН-32 П та 2 вертольоти ДСНС. З початку гасіння пожеж було здійснено 113 скидів (382 тон води).



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.

Теги: Новости