Пятница, 29 марта, 2024
Киевские новости
04.10.2020

Ганна Іщенко: Потрібно зупинити розсилання спаму та навести лад у цій сфері суспільного життя

30 вересня Верховна Рада ухвалила Закон «Про електронні комунікації». Цей закон є черговим кроком імплементації національної правової системи до законодавчих актів ЄС. І зокрема, містить норму щодо штрафів за розсилання спаму.

Відтепер за надсилання подібної реклами без можливості відмовитись від неї — обійдеться відправнику у суму від 3400 до 8500 гривень. Те ж стосуються за надсилання комерційних електронних комунікацій без надання інформації про особу відправника.

«Вже давно потрібно було навести лад у цьому напрямку суспільного життя, адже кількість спаму, яка надходить з усіх джерел: у месенджерах, на електронну скриньку та смс-ками — стала просто неконтрольованою», — вважає кандидат від партії «Слуга народу» у Печерському районі Ганна Іщенко.

На думку кандидата, місцева влада має якнайефективніше долучитися до виконання цих норм і на своєму рівні забезпечити комплексне виконання цих нових правил. «Всі механізми для цього є, головне — мати бажання. Потрібно нарешті прийти до цивілізованого підходу у цій галузі та припинити засипання людей тонами електронних листів з рекламою», — впевнена Ганна Іщенко.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.