Суббота, 20 апреля, 2024
За границей
07.10.2020

Трамп зажадав від Конгресу виділення $ 25 млрд допомоги авіакомпаніям, які готують масові звільнення

Конгрес повинен терміново надати $ 25 млрд авіакомпаніям як допомогу для виплат ними заробітної плати працівникам, масові звільнення яких почалися через значне скорочення польотів на тлі пандемії коронавірусу, заявив президент США Дональд Трамп. Про це повідомляє інтерфакс Україна.

У своєму Twitter Трамп закликав законодавців «негайно ухвалити виплату $ 25 млрд на фінансування виплат авіакомпаніями заробітної плати».

«Я підпишу це зараз же!» — написав він, заявивши, що Конгрес може використовувати в повному обсязі витрачені кошти з попередньої програми допомоги авіакомпаніям і окремої програми підтримки малого бізнесу.

Американські авіакомпанії American Airlines і United Airlines минулого тижня почали процес звільнення 32 тис. робітників і службовців, але заявили, що вони змінять курс, якщо законодавці дійдуть згоди про нову урядову програму фінансування виплат заробітної плати.

Попередня програма підтримки авіакомпаній розміром $ 25 млрд, схвалена Конгресом в березні, завершилася 30 вересня.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.