Пятница, 29 марта, 2024
За границей
07.10.2020

Тихановська хоче покликати Путіна посередником на переговори з Лукашенком

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська вважає, що президент РФ Володимир Путін повинен бути одним з медіаторів на переговорах опозиції з режимом Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє українська правда з посиланням на Тихановську в Telegram із посиланням на свою прес-конференцію за підсумками своєї зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель

На питання, чи буде Путін брати участь у вирішенні білоруського питання, Тихановська відповіла, що рішення політичної кризи в Білорусі — справа білорусів, а не Москви. Путін не повинен вирішувати долю білоруського народу, але Світлана хотіла б запросити його для медіації переговорів нарівні з представниками інших країн.

На питання, за якою допомогою Тихановська звернулася до Німеччини, вона відповіла, що йдеться про допомогу з реабілітації поранених, підтримки студентів і незалежних журналістів.

6 жовтня суперниця Лукашенка Світлана Тихановська зустрілася з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Зустріч тривала 45 хвилин. За словами Тихановської, вона розповідала про триваючі протести і репресії в Білорусі, зростаючу кількість політв’язнів. Світлана пояснювала також, що протести в Білорусі «не є боротьбою проти Росії або Європи» і є наслідком внутрішньої кризи, а головна мета людей — нові вибори якомога швидше.

Тихановська додала, що білоруси сподіваються також на інвестиційну підтримку, допомогу незалежним ЗМІ та громадянського суспільства.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.