Пятница, 19 апреля, 2024
Новости
08.10.2020

У Киргизстані зникли президент і прем’єр – ЗМІ

Заступник голови Ради безпеки Киргизстану Омурбек Суваналієв заявив, що місцезнаходження президента Сооронбая Жеенбекова і прем’єр-міністра Кубатбека Боронова невідоме.

Повідомляє Українська правда з посиланням на «Інтерфакс-захід«

«Місцезнаходження президента Киргизстану Сооронбая Жеенбекова і прем’єр-міністра Кубатбека Боронова невідоме. З метою безпеки прийнято рішення закрити кордон…

Посадові особи, які покинули робочі місця, знаходяться в конспіративних місцях. Сказати точно, де, ми не можемо, багато хто з них ховається. Частина з них, як Боронов, запевняє, що працює віддалено і у відставку не подавали. Таких реваншистів досить багато, що може привести до великих зіткнень».

Деталі: За його словами, перші особи країни не з’являлися на публіці з початку протестних акцій. Було кілька звернень президента, опублікованих в інтернеті, але де вони записані, невідомо.

Суваналієв додав, що політична ситуація в країні залишається напруженою: «Політичні партії не можуть домовитися. Ми вживаємо всіх заходів з силовим блоком, щоб не допустити зіткнень. Партії повинні сісти за стіл переговорів, щоб не дестабілізувати обстановку».



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.