Четверг, 25 апреля, 2024
Криминал
09.10.2020

ДБР підозрює шістьох поліцейських у тортурах громадянина в службових кабінетах Миколаївській поліції

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Миколаєві повідомили про підозру в тортурах за попередньою змовою групою осіб ще двом правоохоронцям, повідомляє /Інтерфакс Україна з посиланням на прес-службу ДБР.

«За даними слідства, 21 квітня 2020 року у рамках кримінального провадження за фактом викрадення електроенергії для майнінгу криптовалют через обладнання Asic Bitmain Antminer правоохоронці провели обшуки у громадянина, який за версією слідства був причетний до злочину та адміністрував зазначене обладнання. Того самого дня підозрювані змусили громадянина пройти до відділення поліції та по черзі заводили його до службових кабінетів, де шляхом нанесення ударів руками та ногами по різним частинам тіла заподіяли потерпілому сильного фізичного болю та фізичного і морального страждання», — йдеться у повідомленні.

Так, ДБР повідомило про підозру тимчасовому виконувачу обов’язків начальника і старшому слідчому одного з відділів поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області (ч. 2 ст. 127 КК України).

Раніше, 27-28 травня 2020 року, слідчі ДБР повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), чотирьом правоохоронцям, а саме:

— начальнику відділення одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області;

— оперуповноваженому одного з відділів;

— начальнику сектору кримінальної поліції одного з відділів поліції;

— курсанту Національної академії внутрішніх справ, який був направлений до цього відділу поліції для забезпечення публічної безпеки і порядку, спрямованої на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

8 жовтня зазначеним правоохоронцям було вручено повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 127 КК України.

«Всім шістьом підозрюваним також вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту і відсторонення їх від займаних посад», — додали в ДБР.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.