Пятница, 19 апреля, 2024
За границей
09.10.2020

Президент Киргизстану впроваджує в столиці режим НС до 21 жовтня

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков упровадив на території Бішкека з 9 по 21 жовтня режим надзвичайного стану. Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«Президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков сьогодні, 9 жовтня, підписав указ, згідно з яким на території міста Бішкека упроваджено режим надзвичайного стану», — повідомила у п’ятницю прес-служба глави держав.

Режим НС оголошується з 20:00 години 9 жовтня 2020 року до 8:00 години 21 жовтня 2020 року.

Згідно з указом глави держави, комендантом столиці на період НС призначений заступник міністра внутрішніх справ Алмазбек Орозалієв.

Крім того, указ визначає положення про комендатуру міста Бішкека, яка має право визначити низку заходів і тимчасових обмежень прав і свобод громадян, зокрема впроваджувати комендантську годину й особливий режим в’їзду та виїзду громадян.

У Бішкеку з 5 жовтня тривають акції протесту, які розпочалися з виступів політичних партій, незадоволених підсумками парламентських виборів.

У п’ятницю в Бішкеку відбувається відразу кілька протестних акцій.

У ніч на п’ятницю президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що готовий піти у відставку, тільки-но «країна встане на шлях законності».



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.