Четверг, 18 апреля, 2024
Власть
09.10.2020

Леся Забуранна: Люди, які сьогодні працюють в Україні та сплачують податки, однозначно будуть отримувати гарантоване державою пенсійне забезпечення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час лекції студентам Львівського політехнічного інституту назвав головні тенденції і загрози розвитку України. Зокрема, мова йшла і про демографічну проблему, яка має наслідком зменшення кількості працюючих українців.

Прем’єр-міністр пояснював студентам, які економічні наслідки можуть мати існуючі демографічні процеси і наголошував, що одним із важливих та вагомих інструментів вирішення існуючих проблем є створення та розвиток накопичувальної пенсійної системи.

Депутат ВР від партії «Слуга народу» Леся Забуранна наголосила: «Люди, які сьогодні працюють в Україні та сплачують податки, однозначно будуть отримувати гарантоване державою пенсійне забезпечення. Ні в Уряді, ні в Парламенті навіть мови немає про скасування пенсійного забезпечення.»

Забуранна зазначила, що дефіцит Пенсійного фонду щорічно зростає і ця проблема вирішується за рахунок коштів Державного бюджету й буде вирішуватися і надалі.

«Ми гарантуємо виплату пенсій всім нашим пенсіонерам. Але нам однозначно потрібні й системні рішення по стимулюванню економічного зростання, детінізації економіки та введенню накопичувальної пенсійної системи», — запевнила депутат Леся Забуранна.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.