Пятница, 19 апреля, 2024
Власть
11.10.2020

Адвокат Ганна Іщенко вважає недосконалим законопроєкт про відповідальність за порушення в сфері містобудування

Кандидат до Київради по Печерському району від партії «Слуга Народу» Ганна Іщенко розкритикувала законопроєкт №3876 «Про внесення змін до КК України та КУпАП щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері містобудування».

«Як юрист та адвокат, підтримую зауваження Національної асоціації адвокатів України до законопроєкту №3876 «Про внесення змін до КК України та КУпАП щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері містобудування», – написала кандидат на своїй офіційній сторінці в Facebook.

По-перше, переконана Ганна Іщенко, запропоновані у законопроєкті норми вже закріплені у Кримінальному кодексі України, зокрема в розділах: «Злочини проти власності», «Злочини у сфері господарської діяльності», «Злочини проти безпеки виробництва».

На її думку, створення нових складів злочинів у сфері містобудування призведе лише до занадто гіперболізованої кримінальної відповідальності, що суперечить принципу економії кримінальної репресії.

По-друге, у зазначеному законопроєкті не визначена зазначена особа. Цей факт на практиці може призвести до того, що широке коло осіб може бути притягнуто до відповідальності безпідставно, вважає кандидат.

По-третє, автори законопроєкту не врахували розподіл публічних правопорушень на адміністративні правопорушення, проступки, злочини та, відповідно, поступове зростання у зв’язку із підвищенням ступеня суспільної небезпечності караності цих публічних правопорушень, переконана адвокат. Крім цього, зазначені у проєкті закону санкції значно перевищують штрафи, установлені ч. 2 ст. 12 КК України, за проступки.

Через зазначені вище причини Ганна Іщенко вважає, що цей законопроєкт не може бути ухвалений у чинному вигляді та потребує значного доопрацювання.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.