Пятница, 29 марта, 2024
Новости
12.10.2020

Вступ України до НАТО під питанням

Причина – радикальна заява діючого депутата Верховної Ради, Людмили Марченко щодо позиції України у конфлікті між Вірменією та Азербайджаном. В ефірі телеканалу Україна24 вона впевнено зазначила про готовність України надати Азербайджану військову допомогу. Того ж дня світові ЗМІ сповістили своїх читачів про те, що «Україна підтримує Азербайджан у Нагірному Карабасі».

2 жовтня президент Франції, країни-члена НАТО, Емманюель Макрон офіційно наголошує на факті залучення Туреччиною до Нагірного Карабаху понад 300 найманців терористичної організації «Ісламська держава».

Канада — одна з країн засновників та діючий член НАТО — забороняє експорт військових технологій до Туреччини, яка повністю підтримує Азербайджан у конфлікті з Вірменією).

Сенатори США (країна також є членом НАТО) засуджують правомірність та обговорюють можливість припинення військового співробітництва з Азербайджаном.

Правозахисники просять ввести санкції проти азербайджанських чиновників.

Пресс-служба «Слуги народу» відреагувала на слова Марченко, назвавши їх «власною думкою».

Та ця думка відчутно похитнула перспективи України щодо вступу до Північноатлантичного альянсу.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.