Вторник, 16 апреля, 2024
Власть
15.10.2020

Тарас Панчій: Я знаю всі проблеми Голосіївського району, як їх вирішувати і з ким їх вирішувати

Кандидат у депутати Київради від партії “Удар” Тарас Панчій назвав головні пріоритети своєї діяльності у Голосіївському районі.0
Чому ви вирішили балотуватися саме від Голосіївського району?

Я почав опікуватися проблемами Голосіївського району по завданню команди Кличка ще до виборчої кампанії. Справа в тому, що деякі округи району через недосконалість попередньої виборчої системи взагалі не мали своїх представників у міськраді. Це стало причиною появи в Києві таких собі «чорних плям» – округів, які не мали депутата, який би їх представляв у міськраді. А якщо відсутній представник території, то цілком зрозуміло, що така територія залишається обділеною з точки зору фінансування і реалізації будь-яких проектів.

Отже, частина району просто недоотримала коштів на вирішення нагальних проблем мешканців, що знизило якість життя жителів Голосієва. А якщо район не має свого представника, то зрозуміло, що ніхто у Київраді не зацікавлений вносити до загальної соціально-економічної програми міста важливі для району проекти. І тоді ці питання розглядаюїться за залишковим принципом – якщо якісь кошти залишились, то тоді можуть щось виділити на район, але ймовірність такого розвитку подій дуже мала. Саме тому моє завдання – зробити все можливе, щоб залучити як можна більше коштів з міського бюджету, що дасть змогу швидко та ефективно вирішити нагальні проблеми району та суттєво підняти якість життя його мешканців. Я зроблю все, щоб наш район більше не був «чорною плямою».

Які проблеми району ви вважаєте найгострішими? Чи готові у вас шляхи вирішення цих проблем?
Перша проблема, глобальна для кожного голосіївця – це парк Рильського. Ми не можемо почати його благоустрій через те, що не закріплена земельна ділянка. А дуже хочеться зробити реконструкцію цього чудового парку, довести його до рівня таких парків, як «Наталка» (Оболонський р-н) чи «Перемога» (Дарницький р-н). Оскільки земля нашого унікального парку не закріплена за УЗН, ми втрачаємо її шматочки, йде незаконне захоплення, будівництво, кожного року втрачаємо території. Вихід – юридичне закріплення меж.

Також є багато озер на території Голосіївського лісу. У 1970-ті проектувалось багато зливних мереж з виходом у озера, тому зараз ми спостерігаємо зливи шкідливих речовин. Через це псується фауна озер, гине риба, гинуть качки. Треба розробити проект реконструкції парку та відновлення зелених зон та скверів.

Друге – це транспортна проблема. Голосіївський район межує з Київською областю, щодня 800-900 тисяч людей приїжджають та повертаються. Це спричиняє багато транспортних заторів та створює чимало незручностей для мешканців району. Наша задача – розробити комплексну схему організації транспорту, побудувати на в’їзді перехоплюючі паркінги, запустити великі комфортні автобуси замість маршруток, щоб люди могли залишити свої автівки та пересісти на громадський транспорт.

Третє – недостатня кількість дошкільних та навчальних закладів у районі. Вона виникла через хаотичну забудову району та відсутність генерального плану міста. Першочергова задача мера та його команди – створити єдиний документ для міста, оскільки зараз житлові будинки будуються, а соціальні об’єкти ні, бо це невигідно забудовнику. Тому ніяких дозволів на нове будівництво
без виконання соціальних зобов’язань забудовника.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.