Пятница, 29 марта, 2024
Власть
15.10.2020

У Києві поліція відкрила справу через антисемітські написи біля Офісу президента

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за антисемітські написи біля Офісу президента України, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння цього правопорушення. Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«До поліції Києва з офіційним листом звернувся виконавчий директор Об’єднаної єврейської общини України. Він повідомив, що вчора, 14 жовтня, біля будівлі Офісу президента України в Києві невідомі розгорнули банер з антисемітськими висловлюваннями», — повідомляє відділ комунікації поліції Києва на сторінці у Facebook.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, поліцейські встановлюють усі обставини події та осіб, причетних до зазначеного правопорушення.

источник dnepr.ua



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.