Пятница, 19 апреля, 2024
Власть
16.10.2020

Ганна Іщенко: я бачу своє завдання у протидії булінгу та вихованні здорового та толерантного суспільства

Кандидат у депутати до Київради від партії “Слуга народу” у Печерському районі Ганна Іщенко вважає, ща проблема булінгу стоїть зараз дуже гостро, особливо серед дітей.
Справа в тому, що чітке визначення цього явища в правовому полі відсутнє. Саме це і ускладнює врегулювання конфліктів, пов’язаних із булінгом як серед дорослих, так і серед дітей.


“Я, як мама, більше переймаюсь проблемою булінгу саме серед дітей. Однолітки можуть систематично вчиняти певні дії, через які окрема дитина може серйозно страждати: вважати себе дивною, слабкою, почуватися невпевнено та пригнічено”, — зазначила кандидатка.
Проблема ускладнюється тим, що діти не завжди готові розповідати подібні речі батькам, замовчують проблему та продовжують терпіти знущання. Проте наслідки булінгу досить серйозні та можуть нашкодити нормальній соціалізації дітей у дорослому житті.


Ганна Іщенко вважає, що нормативно-правове регулювання проблеми булінгу — це лише перший крок до усунення цієї проблеми. Повне її вирішення можливе лише через системну роботу в цьому напрямку: тренінги з вчителями, всебічний розвиток дітей з метою набуття знань щодо своїх прав та впевненості в собі, соціальна освіта та інші профілактичні заходи.
А починати, впевнена кандидатка, потрібно з елементарної поваги батьків та вчителів до дітей, визнання їх індивідуальності. Впевнена в собі та щаслива дитина буде поважати себе, а як наслідок — й інших дітей.


“Як кандидат у міську раду я бачу своє завдання в тому числі й сконцентрувати зусилля задля протидії булінгу та виховання здорового та толерантного суспільства. Адже діти — це справді наше майбутнє, яке потрібно захищати усіма способами. В здоровому та освіченому суспільстві просто не може залишатися місця для цькування та неповаги одне одного”, — наголосила Ганна Іщенко.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.