Пятница, 19 апреля, 2024
Киевские новости
16.10.2020

Ганна Іщенко запропонувала, як врятувати зелені насадження Києва

У столиці склалася критична ситуація з зеленими зонами. Особливо це помітно у Печерському районі, де кількість новобудов стрімко зростає, а кількість дерев пропорційно зменшується. При цьому відбувається це безконтрольно і, звісно, ніхто не відновлює зелений фонд саджанцями та молодими рослинами. Згадки про Київ, як про столицю каштанів, взагалі залишились лише у спогадах старожилів та на поштових картках.

Ганна Іщенко вважає, що захистити зелені зони допоможуть сучасні технології та іноземний досвід. Як приклад вона навела досвід португальського міста Фару, яке також зіткнулося зі знайомою киянам проблемою — комунальники зрубали кілька рідкісних апельсинових дерев без відома місцевих жителів. Громада була обурена таким вчинком і тепер влада розробляє єдину базу даних, в якій буде зібрана інформація про кожне дерево у місті. Дані постійно оновлюються і тепер мешканці можуть відстежувати, що відбувається із зеленими насадженнями у їхньому місті.

«Вважаю, що такий досвід необхідно застосувати і в Києві. Почати пілотний проєкт та збір інформації з Печерського району, а потім поширити цю практику по всьому місту. Вважаю, що ми маємо максимально використовувати можливості технічного прогресу для того, щоб захищати власні інтереси та права. І це лише окремий приклад, як можна боротися за зелений та чистий Київ», — зазначила Ганна Іщенко.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.