Суббота, 20 апреля, 2024
Киевские новости
18.10.2020

Конопелько Микола пояснив, чому важливо взяти участь у загальнонаціональному опитуванні

Наступна неділя, 25 жовтня 2020 року, має всі шанси стати унікальним днем в історії України, впевнений кандидат у депутати Київради від партії “Слуга народу” у Дарницькому районі Конопелько Микола.
Для цього є дві причини:

  • по-перше, ми з вами обиратимемо депутатів Київради та міського голову, що стане фінальним кроком для перезавантаження влади в столиці та країні;
    -по-друге, цього дня пройде загальнонаціональне опитування, яке ініціює Президент Володимир Зеленський.
    Дарничани, як і всі українці, зможуть відповісти на 5 питань від Президента безпосередньо на виході з виборчих дільниць.
    Кандидат пояснив необхідність опитування тим, що підхід ЗеКоманди — спиратися на думку людей з важливих питань внутрішньої політики.
    І це дуже важливо для всієї країни, оскільки люди — це головний арбітр для всіх політичних рішень. Саме думка українців, висловлена на референдумі чи опитуванні, має бути вирішальною у складних політичних питаннях. Ця думка не зобов’язана враховуватися при ухваленні державних рішень (на відміну від результатів референдуму), але має бути взятою до відома.
    Конопелько Микола підкреслив, що опитування — це не референдум. Але воно покаже політичну картину відношення народу України до цього чи іншого питання і протестує інструменти прямої демократії
    Як же взяти участь в опитуванні? На виході з виборчих дільниць 25 жовтня стоятимуть волонтери. Вони пропонуватимуть бюлетені, які містять 5 запитань від Президента. Вам треба поставити позначку навпроти відповіді «так» чи «ні», і кинути бюлетень в спеціальну урну.
    Участь у опитуванні є цілком добровільною. Це свідомий вибір громадянина – брати в ньому участь чи ні. Підсумки опитування будуть доведені безпосередньо і одночасно Президенту і громадськості.
    «Шановні виборці, шановні дарничани! Закликаю вас долучитися до загальнонаціонального опитування, ініційованого Президентом! Бо влада повинна знати оцінку своїх дій громадянами, повинна дослухатися до вимог людей», — наголосив Конопелько Микола.


Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.