Пятница, 19 апреля, 2024
Киевские новости
19.10.2020

Богдан Чорній: Моя ціль – зменшити черги і дефіцит місць у дитячих садках та школах

Одна з нагальних проблем Києва – дефіцит місць у дитячих садочках та школах. Останнім часом у столиці будується багато нового житла. І зовсім поза увагою забудовників залишаються дитячі садки та школи, тому що будувати їх просто невигідно. Це спричиняє чималі проблеми: черги у дитячі садочки розтягнуті на роки, а шкільні класи просто переповнені.

Кандидат у депутати Київради від партії «Удар» в Оболонському районі Богдан Чорній поставив собі стратегічна ціль – зменшити черги і дефіцит місць у дитячих садках та школах. За словами кандидата, це є один із напрямків, за яким він залучає інвестиції за основним місцем роботи: це — будівництво приватних шкіл, садочків, лікарень. «Окрім того, що це об’єкти соціальної інфраструктури, вони створюють робочі місця, платять податки, які збільшують бюджет міста. А це, в свою чергу, дозволяє збільшити соціальні програми, підвищити зарплатню учителям, лікарям та іншим бюджетникам», — повідомив Богдан Чорній.

Він також зазначив, що не місто вирішує – чи будувати новий «Макдональдс» або «Спортлайф», чи приватну клініку. Такі рішення приймають інвестори, бізнесмени, які роблять певні розрахунки – чи дадуть ці об’єкти прибуток. Бізнес приходить з пропозиціями, а місто створює умови для інвестування, задає параметри та обмеження для реалізації проектів. Саме цим я професійно займався останні десять років.

Наразі проектується школа на вул. Героїв Сталінграда, 10-в. Це — мільйони доларів інвестицій у місто. Приватні садочки та школи зменшують навантаження на комунальні заклади освіти та дають вибір. Хто може платити, може йти до приватних закладів. Це нормальні умови ринкової економіки.

Також ми збільшимо підтримку дитячих та юнацьких гуртків та проведемо капітальний ремонт спортивних майданчиків у школах та дитячих садках.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.