Пятница, 19 апреля, 2024
Киевские новости
19.10.2020

Михайло Терентьєв: зміни в системі освіти вкрай необхідні вже саме сьогодні

В галузі освіти є багато питань та проблем, які потребують невідкладного вирішення. Освіта і наука є одним із головних складників успішної держави, саме тому дана тема є актуальною сьогодні та надалі.

Кандидат у депутати Київради від партії «Удар» у Печерському районі Михайло Терентьєв вважає, що в системі освіти вкрай необхідні зміни вже саме сьогодні. «Свій перший диплом я отримав за фахом вчителя історії та права, другий — будівельника. І мені дуже сумно, коли наші вчителі страждають від мізерної заробітної плати. Нам хоч і обіцяли 4000 доларів зарплати, але вона такою не стала», — зазначив кандидат.

На думку Терентьєва, українські школи повинні зосередитись на тому, щоб розвивати здібності дитини. У 8, 9, 10 і 11 класах потрібно ввести обов’язкове тестування, щоб виявити схильності кожного учня до тієї чи іншої професії. В Україні після школи молодь часто вступає до університету за порадою батьків. А у молодих людей має бути чітке бачення майбутнього, впевнений кандидат.

«Ми проводили аналіз і майже 80% студентів, які закінчили вузи, не працюють за фахом. А це свідчення того, що в освіті не все в порядку. Нам є, над чим працювати. Ми зробимо все, щоб змінити таку ситуацію», — наголосив Михайло Терентьєв.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.