Четверг, 18 апреля, 2024
Covid-19
19.10.2020

Разумков і Радуцький запропонували ввести штраф у 17 тис. грн для депутатів, які порушують масковий режим у ВР

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков і голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медстрахування Михайло Радуцький виступили з ініціативою ухвалення постанови, якою вводиться штраф у 17 тис. грн за порушення маскового режиму у стінах парламенту.

Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», ініціативу озвучили Разумков і Радуцький під час засідання погоджувальної ради Верховної Ради у понеділок.

«Що стосується масок у залі Верховної Ради, якщо автори постанови, яку внесли народні депутати Крулько і Тимошенко, не проти, то ми можемо правкою завтра внести до цієї постанови на комітеті носіння масок і штраф», — заявив Радуцький у понеділок на погоджувальній раді.

На уточнювальне запитання про те, яка сума штрафу очікуватиме депутатів за порушення маскового режиму в сесійній залі, голова комітету з охорони здоров’я відповів: «Стільки, скільки і для звичайних людей — 17 тисяч».

Спікер парламенту, у свою чергу, запропонував не змінювати чинну постанову, а розробити новий документ і ухвалити його на наступному засіданні Верховної Ради.

«Я точно не заперечую, ми розуміємо, що це внутрішнє рішення Верховної Ради. Якщо всі з цим погоджуються, якщо буде 226 голосів, то я не заперечую щодо змін, додати цей пункт до постанови. Чи варто до цієї постанову додати, або ми можемо ухвалити проект постанови, і на наступному пленарному засіданні 3 листопада його розглянути окремо — я гадаю, що так буде краще», — сказав Разумков.

У відповідь на пропозиції голови ВР Радуцький відповів ствердно.



Мірошник В’ячеслав

Закінчив Київський національий університет культури і мистецтв. У журналістиці - з 2018 року. Працював спортивним оглядачем та займався публіцистикою. У послужному списку також робота на радіо і в друкованому журналі. Зі Svoboda.ua з 2020-го року.