Суббота, 20 апреля, 2024
Новости
09.09.2022

Співзасновник Альфа-Банку запропонував Україні відкуп від санкцій проти нього

Російський бізнесмен, співзасновник Альфа-Банку Михайло Фрідман запропонував перевести 1 млрд доларів зі свого особистого статку в український банк, щоб відкупитися від санкцій. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням публікацію в The Wall Street Journal.

Зазначається, що він не єдиний, хто з часу повномасштабного вторгнення рф в Україну намагається відбілити репутацію — банки і компанії, що потрапили під санкції, таємно роблять владі західних країн, що фінансує відновлення України після війни з рф.

Сам Фрідман заперечує, що пропонував «послугу за послугу», зазначає The Wall Street Journal. Не вестися на пропозицію обіцяють і в Великобританії, куди передовсім спрямовані дії Фрідмана.

Фінансування, яке запропонував з власної кишені російський банкір мало піти на відновлення інфраструктури, підтримку охорони здоров’я продовольчу та енергетичну безпеку.

«Для нас це дійсно важливий економічний проект, і ми хотіли б уникнути будь-яких спекуляцій, що Фрідман і його партнери хотіли б інвестувати мільярд доларів в Україну, щоб отримати щось в іншій країні. Я не вважаю це (ініціативу Фрідмана) якоюсь спекуляцією або грою, яка в майбутньому може допомогти уникнути або зняти санкції», — сказав голова наглядової ради банку Роман Шпек.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.