Пятница, 19 апреля, 2024
Новости
26.08.2020

Влада Києва опрацьовує питання будівництва комплексу з переробки відходів, що передбачатиме і переробку відпрацьованих батарейок — КМДА

Київ опрацьовує питання будівництва переробного комплексу, який також передбачатиме безпечну утилізацію відпрацьованих батарейок і поводження з хімічними відходами, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Про це повідомляє агенція Інтерфакс Україна.

«Кілька місяців тому спільно з комунальним підприємством «Київкомунсервіс» відправили першу партію батарейок на переробку до Румунії. Зібрали та відвантажили понад 70 тонн. На жаль, утилізувати такі відходи в Україні ми не можемо, оскільки немає відповідних потужностей. Тому спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України обговорюємо створення такого стратегічно важливого об’єкту, що буде спрямований на поводження з хімічними відходами», — зазначив Пантелеєв під час «прямої лінії» в «КП в Україні», повідомляє в середу прес-служба КМДА.

За його словами, це перший в Україні випадок, коли місто Київ і муніципальне підприємство зібрало і вивезло за межі країни таку кількість батарейок. І в цьому напрямі столиця планує працювати більш системно.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: Новости