Вторник, 16 апреля, 2024
Новости
27.07.2020

Польща почне процедуру виходу зі Стамбульської конвенції

Польща на наступному тижні почне процедуру виходу зі Стамбульської конвенції. Це пов’язано з тим, що в ній є положення «ідеологічного характеру», які нинішня польська влада не приймає і вважає шкідливими.

«У понеділок ми подамо заяву до Міністерства у справах сім’ї, праці та соціальної політики про початок офіційної роботи щодо припинення так званої Стамбульської конвенції», — розповідає Лівий берег, цитуючи «Польське радіо» міністра юстиції Збігнева Зьобро.

Він сказав, що польське законодавство є зразковим щодо захисту жінок від насильства і його стандарти в дечому навіть вищі, ніж положення Стамбульської конвенції.

Зьобро пояснив, що правляча консервативна партія «Право і справедливість» не підтримує «створення так званої соціокультурної статі на противагу біологічній». А це начебто нав’язується в Стамбульській конвенції.

Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (така офіційна назва Стамбульської конвенції) має на меті захист жінок від усіх форм насильства та дискримінації. Польща підписала її у грудні 2012 року та ратифікувала її у 2015 році.



Наталя Півень

Випускниця факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Починала із роботи у регіональних ЗМІ. В команді Svoboda.ua з квітня 2022 року.

Теги: Новости