Суббота, 20 апреля, 2024
Криминал
09.10.2020

Поліцейські за добу відкрили 15 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу в Україні

За добу українські поліцейські відкрили 15 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого процесу на місцевих виборах. Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

«Загалом протягом доби до поліції надійшло 197 заяв і повідомлень, пов’язаних із порушеннями виборчого законодавства», — йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Нацполіції України в п’ятницю вранці.

Зокрема, зафіксовано 36 повідомлень — у Києві, 17 — у Львівській, 16 — у Київській, по 14 — у Донецькій, Запорізькій і Полтавській, 13 — у Дніпропетровській, 10 — Херсонській, 9 — в Одеській, по 6 — у Миколаївській, Сумській і Харківській, по 5 — у Кіровоградській і Тернопільській, по 4 — у Закарпатській та Чернігівській, по 3 — у Вінницькій, Рівненській і Черкаській, по 2 — у Волинській, Луганській, Івано-Франківській, Чернівецькій та 1 — у Хмельницькій областях.

«Загалом з 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 3350 повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом», — йдеться в інформації.

Загалом до ЄРДР внесено відомості про 249 кримінальних правопорушень: 129 — пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 120 — пов’язані з виборчим процесом.

Також складено 849 протоколів про здійснення адміністративних правопорушень, пов’язаних із виборчим процесом.

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.



Сорока Аліна

Закінчила факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Почала працювати в газетах на Прикарпатті, потім - у Львові. Згодом доєдналась до команди Svoboda.ua.

Теги: Криминал