Четверг, 28 марта, 2024
блоги
09.07.2020

Руслан Волинець: суд визнав недостовірною інформацію про причетність Гладковського до організації схем вимивання коштів з оборонного комплексу

Руслан Волинець

Рішенням Подільського районного суду міста Києва було встановлено, що інформація, яка була поширена журналістами «Bigus.Info» в одній із програм «Наші гроші» від 25.02.2019 року про причетність Ігоря Гладковського до організації схем вимивання значних коштів з українського оборонного комплексу є недостовірною та порушує його особисті немайнові права.
Від себе хочу зазначити, що дана справа розглядалась у суді майже півтора роки, в т.ч., через позицію відповідачів, які неодноразово не з’являлись до суду, чим примушували суд переносити і відкладати розгляд даної справи.
Також, хочу наголосити, що інформація, яка містилась в зазначеній програмі, набула широкого резонансу в суспільстві, викликала появу багатьох публікацій і телепрограм негативного характеру, в яких, фактично безпідставно, звинувачували Олега Гладковського у вчиненні таких дій.
Наслідком поширення зазначеної інформації, фактично стало формування негативного іміджу Олега Гладковського в українському суспільстві та звинувачення його у вчиненні дій, яких він не вчиняв і не мав намірів вчиняти. Також, дана інформація, фактично була підставою для відкриття інших кримінальних проваджень, в яких Олег Гладковський вимушений займатись її спростуванням та доводити свою невинуватість.



Коломієць Ганна

Випускниця Інституту журналістики КНУ ім. Т.Шевченка. До 2022 року працювала редакторкою стрічки новин в міжнародному інформаційному агентстві. Спеціалізується на висвітленні подій суспільно-політичної тематики, а також новинах міжнародної політики. В команді Svoboda.ua з січня 2023 року.

Теги: блоги