Пятница, 19 апреля, 2024
блоги
16.07.2020

Мирослава Барчук: Медведчуківський пул експертів написали звернення до з нагоди 30-річчя Декларації про державний суверенітет України

Мирослава Барчук

Медведчуківський пул експертів, ведучих, екс-співробітники АП Януковича і дипломати-«болючокомпромісники», які все життя топили за нейтральність і позаблоковість України, написали звернення до з нагоди 30-річчя Декларації про державний суверенітет України.

Виявляється, що миру в Україні заважає українська “партія війни”, «яка шантажує суспільство за допомогою радикальних акцій, заангажованих ЗМІ, примітивних інтерпретацій та псевдо-інтелектуальних пророцтв. Спроби публічного обговорення спільного бачення майбутнього країни, врегулювання конфлікту на Донбасі і повернення Криму зустрічають її агресивний опір…».

Мало того, у авторів «складається враження, що властиві Україні толерантність, багатомовність, багатокультурність хочуть підмінити політичним егоїзмом, радикалізмом та неомілітаризмом».

Все це передбачувано і зрозуміло, але справді огидним є те, що в це втягли Ніну Матвієнко (її підпис стоїть під зверненням). Людину, яка все життя віддала українській культурі, є символом і знаковою особою для України, яка сьогодні не розуміє політичних підтекстів і тонкощів, залучають в інформаційну кампанію в інтересах РФ.

Я бачу цілу хвилю обурення, ненависті і купу питань щодо позиції Ніни Матвієнко. Тому прошу пам’ятати таке. Талановиті митці часом роблять помилки, не ціннісні, а саме політичні, через відірваність від реалій життя, нерозуміння політики, через свою блаженність врешті. Використовувати цю блаженність в політтехнологіях – особливо підлий цинізм.
Пройде сто і двісті років, оцей «пул експертів» на зарплаті у Пінчука-Медведчука розчиниться в часі, а Нінина творчість залишиться. Давайте пам’ятати про це, бо це головне.



Петренко Ігор

Автор аналітичних статей та інтерв'ю про українську політику і культуру. Активний учасник Революції Гідності. Цікавиться новинною журналістикою та геополітикою. Зі Svoboda.ua з початку заснування.

Теги: блоги